Bosch Rexroth

En fabrikk med roboter

Mål
Informere om produktene til Bosch Rexroth
Produkter
Digital reklame
Innholdsproduksjon
Strategi
Native advertising
Video
Branded content
Les mer
CASET

Bosch Rexroth ønsket å løfte frem de mer ukjente tjenestene og produktene de leverer i markedet. Vi gjorde dette gjennom å skrive om noe spennende og aktuelt. I tillegg til publisering på TU.no så gjorde vi et annonseløp der vi testet forskjellige innganger og creatives på Facebook.

1,68 NOK
Facebook CPR (Cost per result)
4,06%
CTR
2m 49s
Gjennomsnittlig lesetid

Ny helrobotisert batterifabrikk i Bergen skal elektrifisere sjøfarten

Ved Midtun i Bergen ble Norges hittil største batterifabrikk åpnet nå i høst. Den helrobotiserte fabrikken eies av norsk-kanadiske Corvus Energy, som er den ledende aktøren i det sterkt voksende batterimarkedet til sjøfart og offshore, der de står for en markedsandel på omlag 50 prosent.

– Det var utrolig gøy med åpningen, og all honnør til leverandørene som har gjort en forbilledlig jobb med fabrikken, sier COO i Corvus Energy, Gisle Frydenlund.

Frydenlund forteller at de nå starter med å «kjøre inn» fabrikken, som skal produsere verdens største maritime batteripakker.– Vi har planlagt stegvis økning utover året for å ivareta kvaliteten. Om kort tid regner vi med å få produksjonen opp i 400 megawattimer (MWt) årlig, forteller Frydenlund, som legger til at det tilsvarer batterier til 800 offshoreskip.

Robotene inntar gulvet Fabrikken skal hovedsakelig produsere batterier til helelektriske båter og hybride skip og rigger. Det er Intek Engineering som er totalleverandør av løsningen, mens Bosch Rexroth leverer pallettbanene og RFID-systemet. 


– Produksjonen er i all praktisk betydning helautomatisert. Vi har to ansatte på fabrikken; en som tar seg av kvalitetskontroll og en på logistikk-cellen der det kommer inn en del deler, i alle fall nå i starten, forteller Frydenlund.

Derimot er det 13 fullt autonome roboter og 9 AIVer (Autonomous Intelligent Vehicle) som gjør mesteparten av jobben på denne fabrikken.

– AIVene har et innebygget layout av bygget med foretrukken rute fra A til B. De scanner rommet akkurat som en førerløs buss, ser eventuelle hindringer, og planlegger en ny rute ut ifra disse.

les saken
TJENESTER