Native Advertising kan motvirke "annonseblindhet"

March
//
Markedsføring

Merkevarer og annonsører ser konstant etter nye effektive måter å gjøre annonsering på samtidig som det digitale medielandskapet fortsetter å vokse. For noen år tilbake kom buzzordene content marketing og native advertising inn for fullt. Men selv med stor popularitet, så var Native advertising kanskje en av de mest misforståtte formatene for annonsering.

KARL MYRVANG

Veldig mange hoppet på bølgen uten å forstå akkurat hvordan det kan bli brukt effektivt og om det i var riktig for merkevaren.

Hva er egentlig Native Advertising?

Konseptet rundt Native advertising er ikke alltid så lett å forstå. Den enkleste forklaringen er at innholdet vises i samme form som nettstedets eget innhold - dette i motsetning til bannerannonsering som ofte er et ekstra, og kanskje irriterende, element.

Det redaksjonelle/organiske innholdet på nettstedet vil påvirke hvordan annonsen bør utformes. Dette gjelder både visuell utforming eller produksjon, og innholdet.

Les mer om vårt Native Advertising-produkt

Vi har fått et eget filter for annonsering, den sitter i hodet

Nå som det har gått noen år på digitale flater og de fleste har fått erfaring med “hvordan internett fungerer”, så har vi på en måte opparbeidet et filter for annonsering. I hvert fall de enkleste formene. Vi har fått en egen refleks for å krysse ut pop-ads som nesten kunne blitt brukt som en måte å måle reaksjonstid.

En klassisk bannerannonse må gjerne ha et titusentalls eller et hundretusentall eksponeringer. En godt utformet bannerannonse vil høste klikk fra disse seerne. Men hvis vi ser på forholdet mellom eksponeringer og engasjement, så er det et stort gap.

Det filteret som gjør at vi nesten ubevisst ignorerer reklame blir omtalt som "annonseblindhet". Noen aktører velger å motvirke dette ved å teppebombe seeren, slik at det er umulig å ikke få med seg, andre velger å velge kvalitet fremfor kvantitet. Native advertising legger seg i sistnevnte kategori. Utformingen er laget for å treffe de riktige personene, ikke bare alle personer.


Verdien av en leser kan være høyere enn eksponeringer

Native Advertising har ofte litt samme KPI’er som bannerannonseringer. Derimot så er hver eneste leser/konsument av en Native Advertising-produksjon som oftest mye høyere enn eksponeringer av for eksempel bannere.

En leser av native advertising artikkel på tu.no eller digi.no har et gjennomsnitt på rundt 2 minutter og 30 sekunder. Dersom man isolert sett sammenlikner dette med bannere som ofte kun har noen sekunder visningstid, er det klart at konsumenter av Native advertising er viktigere.

I tillegg til dette så vil man i en artikkelproduksjon kunne gå mer i dybden, skape mer engasjement og informere på et dypere nivå enn “kjøp nå”-type kampanjer.

Treff nisjepublikum når de er klare for å konsumere innhold

En av de største oppsidene med Native advertising er at seere og lesere allerede er i et lesermodus, og at de er klare for å konsumere innhold. Som et eksempel, så er det få som går inn på tu.no eller digi.no uten å være klare for å lese noe.

Ved å treffe et publikum i riktig modus på digitale flater har lenge vært en utfordring på digitale flater. Native Advertising løser en bit av disse problemene ved å ikke være påtrengende - men heller informativ, interessant og relevant.


Les også: Hva er Native Advertising? Hvordan skiller det seg fra journalistikk og PR?

Hvis man ser på verdien av en eksponering, så vil Native advertising ofte være best i en kombinasjon av flere tiltak, gjerne innenfor en kampanje. Innhold som passer til Native advertising er i de fleste tilfeller best egnet for å øke merkevarekjennskap, produktkjennskap eller informere en lesergruppe om nye produkter. I færre tilfeller er de gode som direkte salgskanal, men det er helt avhengig av innholdets utforming.

Dersom du kan ha en god dialog med publikasjonen og de som produserer når det gjelder innhold - de vet ofte hva som fungerer på de flatene de håndterer.

siste artikler

SE ALLE ARTIKLER